م.ر 24ساله مجرد خانه دار قد:150 وزن:47
CC: تشدید تنگی نفس
PI: بیمار خانم 24 ساله ای بودند که از 2 سال قبل دچار تنگی نفس فعالیتی و سرفه ی خلط دار شده بودند وبه دلیل علائم فوق به پزشکان متفاوت مراجعه کرده بودند؛ با توجه به سابقه ی آسم در پدر و برادرشان ، ایشان نیز مدتی به عنوان مورد آسم درمان می شدند و داروهای ضد آسم و اسپری های مربوطه را دریافت می کردند ولی با توجه به عدم بهبودی رضایت بخش تنگی نفس و سرفه و وجود علائم باقی مانده قابل توجه، نهایتا در یکی از بیمارستان های ریفرال نزدیک به روستای محل زندگیشان بستری شدند و در آنجا بررسی های تشخیصی لازم برایشان انجام گرفت و در نهایت بیمار برای تشخیص قطعی کاندید بیوپسی ریه شد که در بیمارستان بیوپسی باز ریه برایشان انجام گرفت و در نهایت پاتولوژی آن chronic nonnecrotizing Granulomatous inflammation گزارش شدکه با توجه به علائم بالینی بیمار و رد سایر موارد محتمل با انجام کارهای تشخیصی مربوطه ، برای بیمار تشخیص سارکوئیدوز گذاشته شد؛ و بیمار اقدامات درمانی مناسب را دریافت کرد. متاسفانه مدت احساس بهبودی بیمار چندان طولی نکشید و بیمار با تشدید علائم تنگی نفس و سرفه به تهران آمد و در یکی از بیمارستان های تهران بستری شد واقدامات مقتضی بر روی ایشان صورت گرفت . بیمار برای ادامه اقدامات درمانی و تشخیصی به این مرکز ارجاع شد. در هنگام مراجعه به بیمارستان مسیح دانشوری تنگی نفس بیماردر حد FC IVبوده و با کمترین فعالیت دچار سیانوز و تنگی نفس می شدند. در کنار علائم ریوی ، بیمار از بروز ضایعات پوستی ماکولو پاپولر خارش دار از سال گذشته نیز شکایت داشته اند ،عمده ی ضایعات بر روی قسمت فوقانی قفسه ی سینه و روی صورت بیمار بوده است. علاوه بر آن از سوزن سوزن شدن انتها های اندام های فوقانی شاکی بودند. در ضمن از ریزش موی سر در ناحیه ی پریتال شکایت داشتند.
سابقه ی بیماری خاصی در گذشته را به جز همین مورد ذکر نمی کردند .
در سابقه ی خانوادگی جز آسم در پدر و برادرشان به نکته ی دیگری اشاره نکردند.
در HH ایشان Passive smoker بودند و مورد خاص دیگری را ذکر نمی کردند.
در معاینه: در معاینه پوست در پوست سر ریزش مو در قسمت فوقانی در ناحیه ی پریتال داشتند و ضایعات ماکولوپاپولر در روی صورت و قسمت فوقانی قفسه ی سینه مشاهده می شد.
 
ملتحمه pale بود.
در معاینه ریه ها کاهش صدا در قاعده ی ریه ها داشتند.
در معاینه قلب تاکی کارد بودند و در اندام ها کلابینگ مختصری داشتند.
LAB TESTS
TFT: T4- 10.5 T3- 1.8 TSH-2.9
ABG: PH- 7.287 PCo2- 65.6 PO2- 19.9 O2 Sat- HCo3- 30.4 BE- 3.8
ESR: 7 CPK: 24 Ca: 10.3 P: 4.1 FBS: 67
25OH VitD: 8.8
Galactomanin Ag Elisa: 0.21 NBT: 99
Ig G: 14.2 Ig A: 3.2 Ig M: 1.2 Ig E Elisa: 150
ACE: 47.2 (91.9.7)
Body platismography:
FEV1: 0.49 Predicted: 18%
FVC: 0.65 Predicted: 21%
FEV1/FVC: 76% TLC: 3.75 Predicted: 90% VC: o.66
با توجه به علائم بالینی بیمار و یافته های پاراکلینیک بیمار از نظر انجام پیوند ریه مشاوره گردید که با توجه به میوپاتی بیمار، بیمار را مورد مناسب پیوند ندانستند و توصیه شد که در صورت بهبودی میوپاتی به صورت سرپایی به درمانگاه مراجعه نماید تا اقدامات لازم برایشان انجام پذیرد.
در مشاوره قلب: بیمار تاکیکاردی سینوسی داشت و در اکوکاردیوگرافی یک EF: 53%برایشان گزارش شد.
Brain MRI (91.08.06): After contrast administration, no abnormal enhancement is seen.

Spiral Lung C
There are multiple ground glass opacities in both upper lobes (active alveolities such as extrinsic allergic alveolities). There is small pneumomeiastinum. No pneumothorax /No Pleural Effusion /No LAP.

Open Lung Biopsy ( about 2 years ago ):
Chronic Non Necrotizing Granulomatous inflammation.
Investigating for sarcoidosis is recommended.
بیمار با دریافت آزاتیوپرین 100 میلیگرم روزانه و پردنیزولون 25 میلی گرم روزانه مرخص شد و توصیه به مراجعات منظم به درمانگاه جهت ادامه درمان و جلوگیری از پیشرفت بیماری وکنترل عوارض داروئی شد.
Click Here to Download the PDF File
|